Betiltották a Pokémon Go telefonos videojátékot

Az Európába szerdán megérkezett okostelefonos játékot nem engedélyezik Auschwitzban sem és egy amszterdami kórház is arra kérte látogatóit, ne vadásszanak a kicsiny szörnyetegekre. Ezen felül betiltották még a Pokémon Go telefonos videojátékot a washingtoni holokausztmúzeumban és a nemzeti sírkertben és a jelek szerint bővül a listája a tiltott helyeknek.

“Az elesett katonákra való emlékezés az Arlingtoni Nemzeti Sírkertben vendégeinktől és látogatóinktól is a legszigorúbban megköveteli a tiszteletet”

– olvasható a sírkert keddi közleményében, amely hangsúlyozza, hogy

“e megszentelt földben nyugvók mellett nem helyénvaló Pokémon Góval játszani”.

A washingtoni holokausztmúzeum nem adott ki közleményt, de szóvivője, Andrew Hollinger ugyanilyen tartalmú nyilatkozatot adott az amerikai közszolgálati rádió (NPR) munkatársának.

“Különösen nem helyénvaló Pokémon Gót játszani olyan helyen, amely a nácizmus áldozatainak állít emléket. Megpróbáljuk elérni, hogy a videojáték készítője kivegye a holokausztmúzeumot a játék helyszínei közül”

– fogalmazott Hollinger.

Az egykori náci német haláltábor helyén létesített auschwitzi állami múzeum szerdán szintén közölte: nem engedi meg látogatóinak, hogy a Pokémon Góval játszanak, mivel az tiszteletlenség a náci német haláltábor áldozatainak emlékével szemben.

Pawel Sawicki szóvivő hangoztatta, a lengyel hatóságok azt kérik a játék gyártóitól, hogy vegyék ki Auschwitzot a játék helyszínei közül.

Amszterdamban az Akadémiai Orvosközpont szintén arra szólította fel a látogatókat, hogy a betegek nyugalma, a kezelések zavartalansága érdekében kórházi tartózkodásuk során ne vadásszanak a kicsiny szörnyetegre.

“Valóban van egy beteg Pokémon kórházunkban, de mi gondoskodunk róla. Kérjük többé ne látogassák őt”

– írták szerdai Twitter-üzenetükben. Ami amúgy vicces üzenet is, de ha belegondolunk, igazán zavaró lehet, ha felnőttek-gyerekek próbálnak a helymeghatározás alapján telefonjukkal játék közben a műtőbe, vagy akár a zárt osztályra bejutni (feltehetőleg utóbbi helyre néhány játékos előb-utóbb amúgy is eljut).

A Pokémon Go egy letölthető okostelefonos játék, amellyel a Pokémon című rajzfilmsorozatból ismert kis szörnyeket lehet gyűjtögetni, a cél, hogy minél többre tegyenek szert a játékosok. A kis rajzfilmfigurákat meg kell találni, be kell fogni, ehhez a szoftverkészítő helyszínt és térképet is ad. Játszhat valaki egymagában is, de már alakultak csapatok, amelyek egymás ellen játszanak.

A Nintendo cég készítette játékprogram az Egyesült Államokban, Ausztráliában hallatlanul népszerű, jóllehet, az okostelefonos alkalmazást csak nemrégiben dobták piacra.

Innen letölthető ingyenesen az Android készülékekre Pokemon Go telepíthető apk.

Amúgy aki nagyon vadászná a virtuális/reális térben a kis szörnyecskéket, annak érdemes beszerezni az alábbi eszközt, amely a csuklóra csatolva jelez, amikor egy olyan helyre érkeztünk, ahol elkaphatunk egyet. Jó szórakozást!

Pokemon-Go-karperec

Telo Admin

Szerző: Telo Admin

Oszd meg ezt a bejegyzést

Minden vélemény számít. A Tiéd is! :)