Ericsson: a mobil-előfizetők többsége már az LTE technológiát választja

Az új mobil-előfizetők többsége már az LTE technológiát választja: 2014 negyedik negyedévében először fordult elő, hogy ez a technológia volt a legnépszerűbb valamennyi szabvány közül, világszerte 110 millióan vásároltak LTE előfizetést – derül ki az Ericsson csütörtökön közzétett Mobilitási Jelentéséből.

Globálisan 800 millióval bővült, és így a 2013. évi 1,9 milliárdról 2,7 milliárdra nőtt az okostelefon előfizetések száma 2014-ben, ami egy év alatt 40 százalékos növekedés. A globális trend azt mutatja, hogy az alkalmazásokhoz kapcsolódó mobil adatforgalom kétharmadát öt alkalmazás szolgáltatja, és ezen belül is kiemelt szerep jut a videó streamingnek és a közösségi hálózatoknak.

Minden vizsgált országban a Facebook volt a legnépszerűbb alkalmazás. Az általános trendek mellett ugyanakkor minden országban megfigyelhetők egyéni preferenciák is, így például az Egyesült Államokban decemberben például a Netflix és a YouTube szerepelt a top háromban.

A jelentés arra is kitér, hogy főként a mobil videótartalmaknak köszönhetően az adatforgalom 2020-ig várhatóan évi 45 százalékkal bővül majd. A következő hat évben az előző hat évihez képest 17-szeresére nő majd a teljes mobil videóforgalom.

A dinamikus növekedés hátterében a videóképes eszközök növekvő száma, az egyre nagyobb képernyők, valamint a javuló képminőség áll. A videók egyre nagyobb szerepet töltenek be az olyan online tartalmak esetében is, mint a hírek, a hirdetések, és egyre nagyobb mértékben osztunk meg videókat a népszerű közösségi oldalakon is.

A jelentés eredményei szerint csökken a sugárzott televíziós műsorok, és nő a streaming (online közvetített) szolgáltatások nézőszáma. Az idei lehet az első olyan év, hogy heti szinten több ember néz majd igény szerinti streaming videótartalmakat, mint sugárzott tévéműsorokat. A változás fő mozgatórugói a 4G-technológia megszületése, a növekvő okostelefon és táblagép használat, valamint a fogyasztói igények változása.

Ericsson

MTI 2015. február 26.

Telo Admin

Szerző: Telo Admin

Oszd meg ezt a bejegyzést

Minden vélemény számít. A Tiéd is! :)