Nokia Lumia 830 – csúcsmobil? jó áron

A napokban mutatkozott be a pénztárcabarát Nokia Lumia 830 a Microsoft legújabb funkcióival. A Lumia 830-at a gyártók csúcsmodellként mutatták be, habár erősebb telefonok vannak akár a saját házuk táján is.

A Windows Phone 8.1 rendszer fut a szintén új Denim frissítéssel, amelyben esetleges boldogulásuk kulcsát látják. A főbb javulások ezen frissítésnek köszönhetően: gyorsabb Camera app, exponáló gombot hosszan nyomva 1.5 mp alatt készíthetünk felvételt, és ez csak egy pár fejlesztés a többi, fotózás közbeni funkció mellett.

A Lumia 830 készüléken előre telepítve megtalálható a Windows Phone 8.1 operációs rendszer legújabb verziója a Lumia Denim frissítéssel, a Microsoft Office Mobile, és az ingyenes OneDrive szolgáltatás is.

A készülék egy 1280 x 720 felbontású IPS kijelzőt és egy négymagos, 1.2 GHz-es Snapdragon CPU-t kapott. Meglehet, hogy ez a kombináció nem fogja megrengetni a világot, de a Windows Phone-okat figyelve ez a teljesítmény elegendő lesz. A telefon egyik nagy erőssége a 10 megapixeles PureView kamera, amely Zeiss optikával rendelkezik. Ezen felül a Lumia 830 a legvékonyabb OIS optikai képstabilizátorával rendelkezik.

A mindössze 150 grammot nyomó készülék 8.5 mm vékony, elöl üveglap védi a kijelzőt, míg a hátlap polikarbonát borítást kapott, továbbá a Nokia ezen készüléke beépített vezeték nélküli töltést kínál.

Az ára meglehetősen kecsegtető lesz a hasonló kaliberű készülékekhez képest, ez azt jelenti, hogy nagyjából 330 Euro, amin forgalomba hozzák. A szolgáltatóknál természetesen ettől gyökeresen eltérő árak is jelentkezhetnek, függően az éppen hozzá kapcsolt akciótól.

Telo Admin

Szerző: Telo Admin

Oszd meg ezt a bejegyzést

Minden vélemény számít. A Tiéd is! :)