Samsung Gear S okosóra / Samsung Gear Circle headset

A Samsung leleplezte hajlított üveg előlappal ellátott okosóráját, amely Tizen operációs rendszert futtat. A kecses Gear S 2 colos, 360×480 pixel felbontású Super AMOLED kijelzőt kapott, amely a hajlításnak köszönhetően kényelmes a csuklón, és nem utolsó sorban gazdag színekkel, reszponzív képernyővel teszi igazi élménnyé az okosóra használatát. Szíja ráadásul cserélhető, így mindenki megtalálhatja a neki tetsző változatot.

A Samsung Gear S belső tárhely mérete 4 GB, azonban ami ennél is fontosabb, hogy támogatja a legelterjedtebb kommunikációs technológiákat: 2G/3G támogatás, 802.11a/b/g/n WiFi, Bluetooth 4.1, GLONASS műholdak információt felhasználó GPS és microUSB 2.0 csatlakozó fért a repertoárba.  Az okosórában egy 2 napos üzemidőt biztosító 300 mAh kapacitású akkumulátor van.

A Samsung Gear S burkolata megfelel az IP67 szabávány követelményeinek, így fél órán át egy méterig vízálló.

A Samsung másik említésre méltó újdonsága a Samsung Gear Circle headset. A páros Bluetooth headsettel maximális kényelemmel hallgathatunk zenét és hangutasításokat is adhatunk. A beérkező hívásokról, üzenetekről vibrálással is képes hírt adni a Gear Cicle headset. A mágneses klipeknek köszönhetően összefogható a két fülbevaló rész a nyak körül használat után, így biztosan nem esik le onnan.

Az októberben boltok polcaira kerülő Samsung Gear S okosóra 39,8 x 58,3 x 12,5 milliméteres dimenziókkal rendelkezik.

Meglátjuk, mivé fejlődik ez a piac, hiszen a gyártók egymással versengve dobják piacra az ilyen jellegű újdonságaikat is. Az érezhető, hogy ez a szegmens még nemcsak az áttörésre vár, de még az igazi kihasználhatóságra is. Azért a jelenség mindenképpen ígéretes.

Telo Admin

Szerző: Telo Admin

Oszd meg ezt a bejegyzést

Minden vélemény számít. A Tiéd is! :)