Vodafone Magyarországhoz kerülnek a tescósok

Mint már a médiából kiderült, megszűnik a Tesco mobilszolgáltatása. Ez sok 31-es körzetszámú ügyfelet érint. A Tesco Mobile eddigi ügyfelei automatikusan kerülnek át a Vodafone- hoz, de szükség lesz pár beállításra.

A váltás április 6. és 16. között történik, ezt követően a hang- és SMS-szolgáltatás használatához semmit nem kell tenni, viszont az internet-, az MMS- és a hangposta-beállításokat frissíteniük kell az ügyfeleknek, akik SMS-ben kapnak majd erről tájékoztatás a telefonszámukra.

A szolgáltatóváltás után egyes tarifák továbbra is elérhetők maradnak, bizonyos opciók és feltételek ugyanakkor megszűnnek. Ugye mivel a szolgáltatás igénybevételének feltételei egyoldalú szerződésmódosítással változnak, így a hatósági szabályozás értelmében az ügyfél azonnali hatállyal felmondhatja a szerződést az értesítés kézhez vételét követő 15 napon belül, amennyiben kétséget kizáróan bizonyítani tudja, hogy számára hátrányos változások történtek.

Jó hír, hogy egy tavalyi jogszabály módosítása értelmében a kártyás előfizetés megszűnésekor a szolgáltatók a fel nem használt összeget kérésre kötelesek visszafizetni az ügyfélnek.

Április 1-jétől már új előfizetést sem lehet kötni a Tesco Mobile-nál, április 5-től a szolgáltatás átadásáig pedig nem lehet majd egyenlegfeltöltést vásárolni a meglévő feltöltőkártyás tarifákhoz.

Visszatekintő:

A Tesco Mobile 2012 márciusában kezdte meg működését, a vállalatot a Tesco Globál Áruházak Zrt. és a VODAFONE Magyarország alapította 50-50 százalékos részesedéssel. A cég virtuális mobilszolgáltatóként működik, saját hálózati infrastruktúrával nem rendelkezik, a szolgáltatásnyújtáshoz a Vodafone hálózatát bérli.

Hát ennyi, jónapot!

Vodafone Magyarországhoz kerülnek a tescósok

Telo Admin

Szerző: Telo Admin

Oszd meg ezt a bejegyzést

Minden vélemény számít. A Tiéd is! :)