in

Leállhat az LG mobiltelefon üzletág mert veszteséges


Leállhat az LG mobiltelefon üzletág
Leállhat az LG mobiltelefon üzletág


Leállhat az LG mobiltelefon üzletág a 2020 évi pénzügyek lezárásának eredőjeként. Számaik azt mutatják, hogy 750 millió US$ veszteséget könyveltek el, ami csúfos piacvesztés és üzleti fiaskó. Az üzletág iránt több márka, meglepő módon köztük a Volkswagen is érdeklődött, de a kereskedelmi tárgyalások eredményt nem hoztak. Ugyanígy végződtek a vietnámiakkal, ahol az LG rendszeresen gyártatott.

Az LG sok embernek jelentette a ’márká’-t, hűséges követői voltak és esküdtek rá. Számos technikai vívmányuk is volt a mobilok között élvonalbeli szinten, lásd a V60-as széria. Nemrég jelent meg az elforgatható kettős testű Wing telefon, amelyik leginkább műszaki kuriózum. Az innovatív termékfejlesztés nem helyettesítheti a masszív eladásokat.

Stabil nyereséget csak tömeges értékesítés hozhat.

Sajnos az LG ilyen modellcsaláddal nem rendelkezik.

Nem volt mindig gondmentes a műszaki megbízhatóság sem és egy-egy modelljüknek csak valamelyik tulajdonsága volt az akkor létező ’legjobb’, a versenytárakat megelőző tudással.

Az LG a szórakoztató elektronika egyik nagy befutója volt, az egyik koreai kistigris. Eleinte recsegő-ropogó műanyagba öntött masinákat gyártottak HiFi-toronynak maszkírozva, Lucky Goldstar márkanéven.

Lucky Goldstar 1958-1995
Lucky Goldstar 1958-1995

Aztán az árfekvés meghozta gyümölcsét, nagy forgalom mellett fejlődni voltak képesek.

Arculatot is váltottak, a Lucky Goldstar kínaias megjelenésű készülékek helyett teljesen megújult. Megtartották az LG kezdőbetűket és marketinges leleménynek könyvelhető el azok új tartalma: Life’s Good (Az élet jó).

Ez régen volt, amikor több hagyományos üzletág (hangtechnika, televíziózás, stb.) mellett kiléptek a háztartási gépek piacára. Fehéráruból (hűtőszekrény, mosógép, stb.) és egyéb barnaáruból (háztartási kisgép, kozmetikai kiegészítők, stb.) további piacrészeket raboltak a nagy elődöktől, mint amilyen például a Philips.

A mobiltelefon piac nem okos, majd bő tíz éve az okos telefon szegmensében is tovább nyomultak. A kutatás-fejlesztés során nem tudták kihasználni potenciájukat és a hazai versenytárs, valamint a kínai dömping véglett betett nekik.

A Q sorozat, a Velvet mobilok és nemrég a meglepően újfajta Wing sem volt elég erős kellő profit termeléshez.

LG Wing 5G mobiltelefon
LG Wing 5G mobiltelefon

A Rainbow szériájú okostelefon tervek lehet, hogy végleg a fiókjukban maradnak. Meg nem feledkezve a széttekerhető Rollable fazonról. Ez lehetett volna az OPPO X 2021 modell méltó konkurenciája.

Az LG telefonok mint muzeális ritkaságok lesznek

majd a használtmobil piacon elérhetők, csak gyűjtőknek.

Nem könnyen feledhető márka, törekvéseik a vevők elégedettségére az újabb fejlesztésű szériákban nem tudtak kellő sikert aratni. A mobiltelefonok árérzékeny piacot képeznek, műszaki tulajdonságaik terén jól paraméterezhetők. Ezért jól összevethetők ár/érték arányban. Az LG kénytelen volt a végére azzal szembesülni, hogy adott árkategóriában még hűséges vevőik is lefordultak tőlük, modellváltás esetén a konkurencia termékeit választották a fenti összevethetőség megléte okán.

Leállhat az LG mobiltelefon üzletág,

és mivel az LG mindig is kis részt tudott magáénak a nagyok mellett, így kilépése a versenyből nem okoz majd nagy traumát. Csak az történik, hogy sematizálódik a piac.  Termékválaszték a piacon kevesebb szereplővel uniformizálódik és (a Nokia után) egy versenyt eddig színesítő szereplővel megint kevesebb lesz.

Mindezek jóslatok és akkor lesznek igazak, ha beválnak.

www.bloomberg.com

Leállhat az LG mobiltelefon üzletágSource link

What do you think?

Written by Adminn

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…

0

Xiaomi Mi Mix Fold tablet mobil a jövő telefonja

OPPO X2021 mobiltelefon tablet technikai varázslat