Ezek a leghasznosabb mobilkiegészítők

Ezek a leghasznosabb mobilkiegészítők

Korábban elképzelni sem tudtuk volna, hogy egy, a tenyerünkben kényelmesen elférő kütyü minden nap számos problémánkat oldja majd meg.

Okostelefonunk ma már az ételrendeléstől kezdve a sportteljesítményünk mérésén át egészen az utazásunk megtervezéséig, az azonnali fordítás lehetőségéig (majdnem tolmácsolás), a zene- és filmlejátszásig, sőt rögzítésig mindent biztosít számunkra. Az állandó használat azonban kihívások elé állítja a felhasználót és a készüléket is: a mobilt nem csak rendszeresen tölteni, de védeni is kell ahhoz, hogy sokáig kiszolgálja az igényeinket.

Rendszerezve a mobilkiegészítők végeláthatatlan kínálatát, az Euronics szakértői készítettek egy összeállítást, amely segít átlátni, hogy életünk különféle színterein milyen mobilkiegészítők lehetnek valóban hasznosak számunkra.

Védelem minden esetre

Kezdjük az univerzális védelemmel, ami minden helyzetben hasznunkra válik. A leginkább nélkülözhetetlen felszerelés természetesen egy minőségi mobiltelefon tok, ami védelmet nyújt készülékünk számára akár esések, akár a táskában, zsebben bekövetkező karcolások, törések ellen. A telefontokok is nagy fejlődésen mentek már keresztül: a kezdetleges műanyag példányok óta már számtalan típus közül válogathatunk. A dizájnos szilikontokok tökéletesen illeszkednek a készülékre, tapintásuk kellemes, a hosszantartó fogásuk sem jelent kényelmetlenséget. Ráadásul minimális vastagságuknak köszönhetően úgy óvják meg mobilunkat a külső hatásoktól, hogy közben nem növelik meg a méretüket.

Még nagyobb biztonságban tudhatjuk a készülékünket, ha üvegfóliával is ellátjuk a kijelzőt. Az Euronics egyes üzleteiben például olyan, a készülék típusához illő elő- és hátlapi fóliát kérhetünk újonnan vásárolt mobilunkra, ami leesés esetén is megvédi a készüléket. Ezt már akár az üzletben fel is teszik nekünk a telefonra. Az edzett üvegből készült kiegészítő nagyfokú érintési érzékenységet biztosít, ráadásul a karcok mellett a víz ellen is maximális védelmet nyújt.

Irodában, otthon

Bár korábban még külön fejezet lett volna, az elmúlt másfél év történései átalakították az otthon-munkahely viszonylatát, sokaknál nincs már éles válaszvonal e két helyszín és az ott eltöltött idő között. Dolgozzunk épp akár az irodában, akár home office-ban, vagy töltsük szabadidőnket az otthonunkban, a következő kiegészítők hasznunkra válhatnak.

Az egyik legalapvetőbb az adatátvitelt és töltést egyszerre biztosító adatkábel, amiből mindig érdemes legalább egyet a táskánkban tartanunk. Azokon a helyeken azonban, ahol a legtöbbet vagyunk, a töltésre praktikusabb megoldást jelenthet egy vezeték nélküli töltőpad vagy wireless gyorstöltő. A töltőpad esetében egyszerre több készülék számára biztosíthatjuk a szükséges energiaellátást, így nem kell extra kábeleket kerülgetnünk az asztalon, és a hosszabbító üres helyeiért sem kell állandó harcot vívnunk a munkatársakkal vagy a családtagokkal.

Szabadidős és munkahelyi tevékenységeinkhez is jó kiegészítő lehet egy vezeték nélküli headset, amivel zsinórok nélkül is úgy bonyolíthatjuk le hivatalos megbeszéléseinket vagy hallgathatjuk kedvenc zenéinket, hogy közben a környezetünket sem zavarjuk.

Autózáshoz, a biztonságos vezetés érdekében

Utazáskor még fontosabbá válik a mobilitás és kompaktság kérdése, pláne, ha autót vezetünk. Bluetooth telefon kihangosítóról mindenképpen gondoskodjunk, hiszen ez nem csak praktikus, de kifejezetten szükséges is, ha esetleg menet közben fogadnunk kéne egy hívást.  Ne felejtsük el, hogy a KRESZ nem véletlenül tiltja a telefon kézben tartását vezetés közben. Kihangosítva viszont könnyedén, biztonságosan és szabályszerűen intézhetjük bejövő megkereséseinket.

Szintén alapfeleszerelés az autós telefontartó, amelyből már vezeték nélküli töltővel kiegészített változatok is kaphatóak. Mobiltelefonunk megfelelő helyen és stabilan történő elhelyezése – hasonlóan a kihangosítóhoz – biztonsági kérdés. Jobb kezünk közelében, a szélvédő elé rögzítve kényelmesen figyelemmel követhetjük többek között a navigátort is anélkül, hogy tekintetünk minimális mozdításán kívül egyéb extra teendőnk lenne, ami elterelheti a vezetésről a figyelmünket.

Elengedhetetlen útitársak

Sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat egy power bank, külső akkumulátor beszerzésével, ezzel biztosítva telefonunk folyamatos működését, ami utazásaink során kifejezetten fontos szerepet kap: pl. a közlekedésben, a környék éttermeinek felfedezésében, programajánlók követésében, kapcsolattartás végett szinte folyamatosan használatban van, nem is beszélve a különleges helyszínek, boldog pillanatok megörökítéséről.

És ha már fényképek: számtalan egyéb extra felszerelés érhető már el, amelyek segítik a pillanatok megörökítését.  A Bluetooth Selfie-bot és tripod akár 10 méteres távolságból is működtethető, így nem csak a teljes csapat, de még a háttérben álló turistalátványosság is látható lesz a felvételen; alakítható tartórészének köszönhetően pedig ezek jellemzően kompatibilisek a különböző fajtájú mobiltelefonokkal.

Igazán profi felvételek készítéséhez javasolt egy stabilizátor beszerzése, amely elsősorban nem a klasszikus turista selfiezéshez nyújt segítséget, hanem remek eszköz különböző felvételi módok (Timelapse, Motionlapse, Hyperlapse, Slow-motion) alkalmazására úgy, hogy a mozgás (sétálás, lépcsőzés, hajó ingása, autó haladása stb.) esetén sem okozunk kárt a tökéletes felvételben rögzítés közben.

+2 Jolly Joker:

Legyél az irodában, otthon, vagy éppen turistaként egy másik országban, az Apple AirTag, és a hozzá hasonló okos nyomkövető szenzoreszközök segítségével folyamatosan képben lehetsz kulcsaid, pénztárcád, táskád vagy bőröndöd aktuális helyzetével, a hozzátartozó telefonos applikációt figyelve. Beépített hangszórójának köszönhetően pedig még egyszerűbben megtalálhatod keresett dolgaidat.

Megkönnyítheti a telefonhasználatot és biztonságot is nyújt készülékünk számára az ún. Popsockets, azaz a telefon hátuljára erősített fogantyú használata. A praktikus kiegészítővel biztosan nem fogjuk leejteni a mobilunkat, miközben a stabil fogással kényelmesebbé válik a gépelés is.

Megtekintés:
1314
Rovat:
Ajánlott