Magyarországon is kapható az LG különleges TONE Free fülhallgatócsaládjának legújabb tagja

Magyarországon is kapható az LG különleges TONE Free fülhallgatócsaládjának legújabb tagja

 Immár Magyarországon is kapható az LG Electronics (LG) teljes mértékben vezeték nélküli fülhallgató-családjának legújabb tagja, az LG TONE Free FP8, amely ideális választást jelent az aktív, energikus életmódot folytatók számára.

Az új modell még kényelmesebb fülbe illeszkedést, még fejlettebb Meridian-hangzást, erőteljes aktív zajszűrést és a higiénikus használatot garantáló UVnano baktériumölő hatású[1] töltőtokot kínál.

Mivel az LG TONE Free termékcsalád esetében az illeszkedés és a kényelem az egyik legfontosabb szempont, az LG az egyik vezető ergonómiai formatervezési laboratóriummal együttműködve több száz alany fülét elemezte. Így született meg a korábbi modelleknél 4,4 milliméterrel rövidebb fülhallgatószárral rendelkező Arc Design, amely tökéletes egyensúlyt és illeszkedést biztosít, így stabilan helyezkedik el a fülben.[2]

Az LG TONE Free termékcsalád újdonsága a Meridian Audio Headphone Spatial Processing: e technológia révén a fülhallgató használója úgy érzi, hogy a hangzás minden irányból körbeveszi. Egy másik új fejlesztés a 3D Sound Stage, amely érzetre bővíti a hangteret azzal, hogy a sztereo hangforrást felskálázva, annak lebontott elemeit a tér különféle pontjaiban helyezi el. A nagyobb, továbbfejlesztett meghajtók, valamint a nagyobb rugalmasságot és mozgástartományt lehetővé tevő, szilikonszegéllyel ellátott membránok révén az új TONE Free modell erőteljesebb basszust szólaltat meg anélkül, hogy ez a hangzás tisztaságának vagy részletgazdagságának rovására menne.

A fülhallgatónként három beépített mikrofonnak köszönhetően telefonáláskor tisztább a felhasználó hangja és a környezeti zajok is kevésbé zavaróak. Az új, ún. suttogó üzemmód használatával a jobboldali fülhallgatót a szájhoz közel tartva, külön mikrofonként lehet használni, így akkor sem sérül a privát szféránk, ha például egy zsúfolt metrókocsiban akarunk hívást fogadni vagy indítani.

Az új modellt aktív zajszűrő technológiával is ellátták, ami képes semlegesíteni azokat az alacsony frekvenciájú hangokat, amelyeket a füldugók passzív zajszűrője nem tud teljes mértékben blokkolni. A beépített mikrofonok érzékelik és a felhasználó által nem hallható ellenfázisú hanggal semlegesítik a környezeti zajokat, így tisztán élvezhetővé válnak a podcast vagy a zene hangjai.

Ez a készülék is az iparágban egyedülállónak számító, UVnano töltőtokkal érkezik, amely töltés közben a beépített UV-C LED fénnyel tisztítja meg a fülhallgatókat: a vizsgálati eredmények alapján mindössze 5 perc alatt 99,9 százalékkal csökken a baktériumok száma a fülhallgató hangszóróhálóján[3]. Az orvosi felhasználásra alkalmas anyagból készült fülpárnák továbbá csökkentik a bőrirritáció kockázatát is a hallójáratban.[4]

Az LG legújabb, teljesen vezeték nélküli fülhallgatója azzal is a felhasználók kényelmét szolgálja, hogy szélesebb körű kompatibilitást, egyszerűbb csatlakoztathatóságot és maximális tartósságot nyújt.

Az LG TONE Free FP8 töltőtokkal együtt használva akár 10 óra lejátszási időt biztosít két töltés között, ami összesen 24 órás használatot tesz lehetővé. Egy ötperces gyorstöltéssel pedig egy teljes órányi zenehallgatási idő nyerhető.

A TONE Free alkalmazással párosítva a fülhallgató még többre képes, hiszen így kezelhető az equalizer, személyre szabható az érintéses vezérlés, bekapcsolható a környezeti hangzás üzemmód, és elérhető a Find My Earbuds funkció, amely segít megtalálni a fülhallgatót, ha az elveszett. Az alkalmazás LAB funkcióval is rendelkezik, ahol a felhasználók olyan speciális beállításokhoz férhetnek hozzá, mint a suttogó vagy a játék üzemmód.

Az új LG TONE Free FP8 fekete és fehér színekben már hazánkban is elérhető.

[1] Az UVnano egy összetett szó, mely az UV szóból és a mértékegységéből, a nanométerből tevődik össze.
Független tesztek bizonyítják, hogy az UVnano töltőtok a hangszóró hálóján lévő Escherichia coli, Staphylococcus aureus és Klebsiella pneumonia baktériumok 99,9%-át elpusztítja mindössze 5 perc töltési idő alatt.

[2] Együttműködés Ázsia egyik vezető tudományos és műszaki egyeteme, a POSTECH ergonómiai formatervezési technológiai laboratóriumával.

[3] Független tesztek szerint az UVnano töltőtok a töltés során öt percen belül a fülhallgatókon lévő Escherichia coli, Staphylococcus aureus és Klebsiella pneumonia baktériumok 99,9 százalékát eltávolítja. Az UV LED funkció csak töltés közben működik.

[4] A szilikon fülpárna alapanyaga Silpuran, mely megfelel az ISO 10993 és az USP Class VI követelményeinek. Az eszköz vagy annak bármely része nem abból a célból lett tervezve és gyártva, hogy bármilyen egészségügyi problémát megakadályozzon vagy kezeljen; ez nem egy orvosi eszköz, és nem használható orvosi eszközként vagy annak kiváltásra.